Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto lektoriai Viktorija Kielaitė ir Vytautas Lauciūnas kartu su Agrotechnologijų fakulteto lektore Nijole Ružiene 2019 m. balandžio 8–12 dienomis pagal ERASMUS+ programą stažavosi Kosovo Mitrovicos Prištinos universitete (Kosovas).
Susitikimų su universiteto darbuotojais ir studentais metu lektoriai susipažino su slaugytojų rengimu Kosove, naudojamais studijų metodais, aplinka.
Vizito metu Vilniaus kolegija buvo pristatyta kaip aukštojo mokslo institucija, tinkanti studentų, dėstytojų ir personalo tarptautiniams mainams. Buvo pasidalinta gerąja Lietuvos ir Europos sąjungos patirtimi aukštąjame moksle.
Tikimasi, kad po šio lektorių vizito nuo 2019/2020 m. m. Kosovo Mitrovicos Prištinos universiteto studentai atvyks studijuoti arba atlikti praktiką Vilniaus kolegijoje, o Vilniaus kolegijos Sveikatos priežiūros ir Agrotechnologijų fakultetų dėstytojai ir kitas personalas galės bendradarbiauti su Kosovo Mirtrovicos Prištinos universiteto dėstytojais, kitu personaliu įvairiose veiklose (dėstytojų/personalo mainai, konferencijos, seminarai, nuotolinės konferencijos ir kt.).

 

Viktorija Kielaitė,
SPF Slaugos katedros lektorė,
Erasmus+ programos koordinatorė VK SPF

 

Nuotraukų albumas