Kovo 26 dieną 14.00 val. VK Sveikatos priežiūros fakulteto Medicinos technologijų ir dietetikos katedra kviečia į mokslinį praktinį renginį „Dietiniai patiekalai pasninko ir švenčių metu”.

Kiek šiandien žmogui tai aktualu, svarbu? Kas tai yra – dietinis maistas? Ar galime tradicinių dietinių valgių pasigaminti ir šiandien?
Mokymų metu bus aptartos lietuvių pasninko ir švenčių maisto gaminimo tradicijos, moksliškai paaiškinta dietinio maisto sąvoka, dietinių patiekalų vartojimo svarba sveikatai, jų gaminimo ypatumai.
Klausytojai bus mokomi pasigaminti dietinių patiekalų, skaičiuoti produkto maistinę ir energinę vertę.
Seminarą ves lektorės: Erika Dzimidaitė (SPF Medicinos technologijų ir dietetikos katedra), Danutė Jakštienė (VVF Turizmo katedra) ir studijų programos „Dietetika“ DT19 grupės studentai.
Kviečiame dalyvauti VK darbuotojus, Trečiojo amžiaus universiteto studentus ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento darbuotojus.
Mokymai vyks nuotoliniu būdu, naudojant Microsoft Teams įrankį. Trukmė – 1,5 val.

VK darbuotojams būtina registracija.

VK Sveikatos priežiūros fakulteto
Medicinos technologijų ir dietetikos katedra